Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
Een biefstukgerecht dat nog geen 3 euro per persoon kost? Dat kan! En het is nog heerlijk ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220ºC. Bak de frites op een met bakpapier beklede bakplaat in 40 min. goudgeel en knapperig. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de stronken witlof in de lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de ongeschilde peren in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en wacht tot het schuim verdwijnt. Bak de biefstukken in 4 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een ruime schaal de witlof en peer met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de peterselie. Serveer met de biefstuk, frites en bearnaisesaus.
Biefstuk bakken
Instructievideo - 02:37 min.
Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
Een biefstukgerecht dat nog geen 3 euro per persoon kost? Dat kan! En het is nog heerlijk ook.
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220ºC. Bak de frites op een met bakpapier beklede bakplaat in 40 min. goudgeel en knapperig. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de stronken witlof in de lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de ongeschilde peren in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en wacht tot het schuim verdwijnt. Bak de biefstukken in 4 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een ruime schaal de witlof en peer met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de peterselie. Serveer met de biefstuk, frites en bearnaisesaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg diepvries friet
4 stronken witlof
2 Conference peren
4 biefstukken
1 el ongezouten roomboter
10 g verse peterselie
3 el olijfolie frisse citroen
100 g geitenkaas schijfjes
4 el bearnaisesaus
Dit heb je nodig
bakpapier