Perfect gebakken aardappelen met tartaar en witlofsalade
De perfect gebakken aardappel? Die maak je dus zo.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in schijfjes. Kook ze in 10 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen. Verhit helft van de boter in 2 koekenpannen. Bak de aardappelschijfjes met eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Bestrooi ondertussen de tartaartjes met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de gorgonzola in blokjes. Meng in een schaal de witlof, peer en kaas. Hak de pecannoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Besprenkel met de cremaceto classico, peper en eventueel zout. Serveer de salade bij de gebakken tartaartjes en aardappelen.
Perfect gebakken aardappelen met tartaar en witlofsalade
De perfect gebakken aardappel? Die maak je dus zo.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in schijfjes. Kook ze in 10 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen. Verhit helft van de boter in 2 koekenpannen. Bak de aardappelschijfjes met eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Bestrooi ondertussen de tartaartjes met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de gorgonzola in blokjes. Meng in een schaal de witlof, peer en kaas. Hak de pecannoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Besprenkel met de cremaceto classico, peper en eventueel zout. Serveer de salade bij de gebakken tartaartjes en aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
60 g ongezouten roomboter
4 rundertartaartjes
500 g stronken witlof
2 eetrijpe peren
75 g gorgonzola
60 g ongebrande pecannoten
50 g cranberry's
2 el cremaceto classico