Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas
bewaar
bewaar

Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas

Jij bent de chef aan huis!

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik. Kook met eventueel zout in 5 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.

Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes in de koekenpan in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om. Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak het vlees in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

Meng in een schaal de witlof, peer en kaasblokjes. Hak de walnoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade bij de gebakken steaks de boeuf en aardappelen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas

Jij bent de chef aan huis!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig