Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas
Jij bent de chef aan huis!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik. Kook met eventueel zout in 5 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.
Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes in de koekenpan in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om. Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak het vlees in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
Meng in een schaal de witlof, peer en kaasblokjes. Hak de walnoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade bij de gebakken steaks de boeuf en aardappelen.
Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas
Jij bent de chef aan huis!
hoofdgerecht
null personen
880 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik. Kook met eventueel zout in 5 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.
Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes in de koekenpan in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om. Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak het vlees in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
Meng in een schaal de witlof, peer en kaasblokjes. Hak de walnoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade bij de gebakken steaks de boeuf en aardappelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
80 g ongezouten roomboter
4 rundersteaks de boeuf
4 stronken witlof
2 Qtee-peren
70 g blauwe kaas-blokjes
50 g walnoten
100 g gedroogde cranberry's
2 el balsamicoazijn
40 g honing