Biefstuk stroganoff met zelfgemaakte frites
Heerlijke malse biefstuk met knapperige Vlaamse friet: daar wordt toch iedereen blij van?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
Bestrooi ondertussen de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat het bakvet zitten. Laat de biefstukken op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Snipper ondertussen de sjalotten en fruit in het achtergebleven bakvet 2 min. op laag vuur. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Voeg toe aan de sjalot en bak nog 3 min.
Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de mosterd toe. Laat op laag vuur 2 min. sudderen. Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de frites over een schaaltje per persoon. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de frites. Snijd de peterselie fijn. Voeg het biefstukvocht op het bord toe aan de saus, meng erdoor en verdeel over de biefstuk. Bestrooi met de peterselie.
Biefstuk stroganoff met zelfgemaakte frites
Heerlijke malse biefstuk met knapperige Vlaamse friet: daar wordt toch iedereen blij van?
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
Bestrooi ondertussen de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat het bakvet zitten. Laat de biefstukken op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Snipper ondertussen de sjalotten en fruit in het achtergebleven bakvet 2 min. op laag vuur. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Voeg toe aan de sjalot en bak nog 3 min.
Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de mosterd toe. Laat op laag vuur 2 min. sudderen. Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de frites over een schaaltje per persoon. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de frites. Snijd de peterselie fijn. Voeg het biefstukvocht op het bord toe aan de saus, meng erdoor en verdeel over de biefstuk. Bestrooi met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Vlaamse friet
4 biefstukken
50 g ongezouten roomboter
3 sjalotten
2 tenen knoflook
500 g kastanjechampignons
½ runderbouillontablet
2 tl Franse mosterd
200 g zuivelspread naturel
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
aluminiumfolie