Luxe pappardelle met biefstuk, knolselderij en paddenstoelen
Aan de slag
Verhit een ruime pan water voor de pasta. Maak de ui schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer ze. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Breng 150 ml water aan de kook en laat de bouillontablet hierin oplossen. Snijd de peterselie fijn.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Roer de bloem door de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot een gebonden saus.
Voeg de slagroom, de rest van de bouillon en peper toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen de rest van de boter in de andere koekenpan en bak de knolselderij, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur al omscheppend bruin.
Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.
Verdeel de pasta over de borden en schep de paddenstoelenragout en knolselderij erop. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel met de peterselie erover.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Luxe pappardelle met biefstuk, knolselderij en paddenstoelen
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een ruime pan water voor de pasta. Maak de ui schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer ze. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Breng 150 ml water aan de kook en laat de bouillontablet hierin oplossen. Snijd de peterselie fijn.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Roer de bloem door de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot een gebonden saus.
Voeg de slagroom, de rest van de bouillon en peper toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen de rest van de boter in de andere koekenpan en bak de knolselderij, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur al omscheppend bruin.
Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.
Verdeel de pasta over de borden en schep de paddenstoelenragout en knolselderij erop. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel met de peterselie erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
150 g pied de moutons (paddenstoelen)
1 knolselderij
150 ml water
½ runderbouillontablet
10 g verse platte peterselie
1 biefstuk
25 g ongezouten roomboter
1 el tarwebloem
60 ml verse slagroom
250 g verse pappardelle
Dit heb je nodig
aluminiumfolie