Biefstuk met champignonsaus
Klassieke combi met een reden: deze zelfgemaakte roomsaus maakt je biefstuk perfect af.
Aan de slag
De biefstukken moeten voor bereiding op kamertemperatuur zijn; haal ze daarom 30 min. voor serveren uit de koelkast. Doe de funghi porcini in een kom en giet het water erover tot ze helemaal onder staan.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon. Snijd de helft van de champignons in kwarten en snijd de rest in plakjes.
Verhit 20 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de champignonplakjes, sjalot en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Doe de gebakken champignons samen met de fond, slagroom en porcini met het vocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus al roerend aan de kook en laat in 25 min. op middelhoog vuur tot de helft inkoken of tot de gewenste dikte. Roer regelmatig.
Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Bak in dezelfde pan in het achtergebleven bakvet de gehalveerde champignons 4 min. Voeg de vleesjus van de biefstukken toe aan de champignonroomsaus en roer door. Serveer het vlees met de saus en verdeel de rest van de champignons erover.
Biefstuk met champignonsaus
Klassieke combi met een reden: deze zelfgemaakte roomsaus maakt je biefstuk perfect af.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
De biefstukken moeten voor bereiding op kamertemperatuur zijn; haal ze daarom 30 min. voor serveren uit de koelkast. Doe de funghi porcini in een kom en giet het water erover tot ze helemaal onder staan.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon. Snijd de helft van de champignons in kwarten en snijd de rest in plakjes.
Verhit 20 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de champignonplakjes, sjalot en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Doe de gebakken champignons samen met de fond, slagroom en porcini met het vocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus al roerend aan de kook en laat in 25 min. op middelhoog vuur tot de helft inkoken of tot de gewenste dikte. Roer regelmatig.
Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Bak in dezelfde pan in het achtergebleven bakvet de gehalveerde champignons 4 min. Voeg de vleesjus van de biefstukken toe aan de champignonroomsaus en roer door. Serveer het vlees met de saus en verdeel de rest van de champignons erover.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 AH Excellent biefstukken
15 g gedroogde paddenstoelen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
250 g kastanjechampignons
70 g ongezouten roomboter
380 ml vleesfond
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer
aluminiumfolie