Biefstuk met truffel-parmezaanboter en gepofte rode ui
bewaar
bewaar

Biefstuk met truffel-parmezaanboter en gepofte rode ui

Een plakje truffel-parmezaanboter en een zoete gepofte ui maken de smaken van deze biefstuk nog lekkerder.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de biefstukken en roomboter op kamertemperatuur komen. Snijd de bovenste puntjes van de uien af, maar schil de uien niet. Snijd de uien in kwarten, maar niet helemaal door. Besprenkel ze met ⅙ van de olie. Wikkel de uien in aluminiumfolie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en pof ze ca. 30 min. in de oven.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de boter met de kaas en tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de truffel-parmezaanboter op een stuk vershoudfolie en vorm er met behulp van de folie een rolletje van. Draai de folie aan beide uiteinden dicht en laat de boter in de koelkast opstijven.

Dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan met de rest van de olie op hoog vuur en bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare. Keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder aluminiumfolie.

Haal de uien uit de oven, verdeel over de borden en open de bovenkant van de folie. Snijd de truffel-parmezaanboter in 4 stukjes (per 4 personen). Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg er een plakje truffel-parmezaanboter op.

combinatietipLekker met geroosterde haricots verts met tomatendressing.
wijntipNorton Colección Malbec. Smaak: stevig. Herkomst: Argentinië. Malbec lust een sappige biefstuk rauw.
bereidingstipJe kunt de truffel-parmezaanboter tot 1 week van tevoren klaarmaken.
vegatipVervang de biefstuk door bietstukken dry-aged. Bak op dezelfde manier als de biefstuk.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk met truffel-parmezaanboter en gepofte rode ui

Een plakje truffel-parmezaanboter en een zoete gepofte ui maken de smaken van deze biefstuk nog lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig