Biefstuk met truffel-parmezaanboter en gepofte rode ui
Een plakje truffel-parmezaanboter en een zoete gepofte ui maken de smaken van deze biefstuk nog lekkerder.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de biefstukken en roomboter op kamertemperatuur komen. Snijd de bovenste puntjes van de uien af, maar schil de uien niet. Snijd de uien in kwarten, maar niet helemaal door. Besprenkel ze met ⅙ van de olie. Wikkel de uien in aluminiumfolie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en pof ze ca. 30 min. in de oven.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de boter met de kaas en tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de truffel-parmezaanboter op een stuk vershoudfolie en vorm er met behulp van de folie een rolletje van. Draai de folie aan beide uiteinden dicht en laat de boter in de koelkast opstijven.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan met de rest van de olie op hoog vuur en bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare. Keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder aluminiumfolie.
Haal de uien uit de oven, verdeel over de borden en open de bovenkant van de folie. Snijd de truffel-parmezaanboter in 4 stukjes (per 4 personen). Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg er een plakje truffel-parmezaanboter op.
Biefstuk met truffel-parmezaanboter en gepofte rode ui
Een plakje truffel-parmezaanboter en een zoete gepofte ui maken de smaken van deze biefstuk nog lekkerder.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de biefstukken en roomboter op kamertemperatuur komen. Snijd de bovenste puntjes van de uien af, maar schil de uien niet. Snijd de uien in kwarten, maar niet helemaal door. Besprenkel ze met ⅙ van de olie. Wikkel de uien in aluminiumfolie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en pof ze ca. 30 min. in de oven.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de boter met de kaas en tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de truffel-parmezaanboter op een stuk vershoudfolie en vorm er met behulp van de folie een rolletje van. Draai de folie aan beide uiteinden dicht en laat de boter in de koelkast opstijven.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan met de rest van de olie op hoog vuur en bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare. Keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder aluminiumfolie.
Haal de uien uit de oven, verdeel over de borden en open de bovenkant van de folie. Snijd de truffel-parmezaanboter in 4 stukjes (per 4 personen). Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg er een plakje truffel-parmezaanboter op.
combinatietip:
wijntip:
bereidingstip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
560 g AH Excellent biefstukken
75 g ongezouten roomboter
4 rode uien
3 el milde olijfolie
50 g Parmigiano Reggiano
½ el paddenstoelen-truffeltapenade
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
bakpapier
vershoudfolie