Groene peperroomsaus
Heb je vlees gebakken? Daar hoort groene peperroomsaus bij! Tip: roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Thank us later.
Aan de slag
Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt 6-7 min. Zet het vuur middelhoog, voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken tot er 250 ml (genoeg voor 6 porties) over is. Dit duurt 8-10 min. Roer regelmatig.
Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.
Groene peperroomsaus
Heb je vlees gebakken? Daar hoort groene peperroomsaus bij! Tip: roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Thank us later.
bijgerecht
null porties
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt 6-7 min. Zet het vuur middelhoog, voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken tot er 250 ml (genoeg voor 6 porties) over is. Dit duurt 8-10 min. Roer regelmatig.
Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.
combinatietip:
bewaartip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
50 g ongezouten roomboter
2 el groene peperkorrels
1 gedroogd laurierblaadje
380 ml vleesfond
250 ml verse slagroom