Groene peperroomsaus
bewaar
bewaar

Groene peperroomsaus

Heb je vlees gebakken? Daar hoort groene peperroomsaus bij! Tip: roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Thank us later.

20 min. bereiden

licht pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt 6-7 min. Zet het vuur middelhoog, voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken tot er 250 ml (genoeg voor 6 porties) over is. Dit duurt 8-10 min. Roer regelmatig.

Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.

combinatietip Lekker bij gebraden rundvlees.
bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
bereidingstipHeb je vlees gebakken? Roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Lekker!
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene peperroomsaus

Heb je vlees gebakken? Daar hoort groene peperroomsaus bij! Tip: roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Thank us later.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig