Zwarte peperroomsaus
bewaar
bewaar

Zwarte peperroomsaus

Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.

35 min. bereiden / 25 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de knoflook. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook op laag 3 min. zonder te kleuren. Voeg de fond toe en breng tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten worden niet meer gebruikt.

Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog ⅓ (125 ml) over is. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min. Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door.

combinatietipLekker met varkenshaas, gebakken aardappelen en haricots verts.

Peperroomsaus

Instructievideo - 00:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zwarte peperroomsaus

Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig