Zwarte peperroomsaus
Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.
Aan de slag
Halveer de knoflook. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook op laag 3 min. zonder te kleuren. Voeg de fond toe en breng tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten worden niet meer gebruikt.
Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog ⅓ (125 ml) over is. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min. Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door.
Peperroomsaus
Instructievideo - 00:40 min.
Zwarte peperroomsaus
Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.
bijgerecht
null personen
260 kcal
35 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Halveer de knoflook. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook op laag 3 min. zonder te kleuren. Voeg de fond toe en breng tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten worden niet meer gebruikt.
Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog ⅓ (125 ml) over is. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min. Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
25 g ongezouten roomboter
250 g fijne soepgroente
380 ml vleesfond
250 ml verse slagroom
2 tl zwarte-peperkorrels
Dit heb je nodig
vuurvaste kom
vijzel