Champignonroomsaus met laurier
bewaar
bewaar

Champignonroomsaus met laurier

Champignonroomsaus met laurier is een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de winterpeen en snipper de sjalot.

Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Voeg de champignons toe aan de fond en laat 5 min. garen. Zeef boven een kom en bewaar de champignons.

Snijd de wortel in blokjes. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit 10 min. tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de fond toe en laat 3 min. koken. Zeef de groenten, vang het vocht op, de groenten worden verder niet gebruikt. Doe het vocht terug in de pan, voeg de bloem toe en roer 3 min. tot een egale saus. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe. Warm de saus nog even door op laag vuur, niet laten koken. Breng op smaak met peper en zout.

bewaartipJe kunt de saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
algemeenLekker bij varkenshaas, rosbief of gebakken biefstuk.
combinatietipBestrooi eventueel met fijngesneden platte peterselie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Champignonroomsaus met laurier

Champignonroomsaus met laurier is een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig