Champignonroomsaus
bewaar
bewaar

Champignonroomsaus

Met een bijzondere, rijke saus til je je gerecht gegarandeerd naar een hoger niveau. Dat is precies wat deze champignonroomsaus doet!

20 min. bereiden / 20 min. wachten

licht pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de knoflook. Verhit de helft van de boter in een steelpan en bak de knoflook en soepgroente zonder te kleuren 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelenfond toe en breng het geheel tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat de groente zonder deksel op de pan nog 20 min. in de fond trekken.

Schenk de fond door een zeef en vang het vocht (225 ml per 6 porties) op in een pan. De groente heeft haar smaak afgegeven en wordt niet meer gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog 125 ml (per 6 porties) over is. Dit duurt 2-3 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur voor de helft inkoken tot een egale saus. Dit duurt ca. 10 min

Snijd ondertussen de champignons in parten. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de sherry toe en laat op hoog vuur 1 min. verdampen. Schenk de saus erbij, breng op smaak met peper en eventueel zout en warm nog 2 min. door op laag vuur.

bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
combinatietipLekker bij varkens- of ossenhaas.
variatietipVoor een saus zonder alcohol kun je 3 el sherry vervangen door 2 el citroensap.
variatietipLiever een iets minder zoete saus? Vervang de sherry dan door eenzelfde hoeveelheid droge witte wijn.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Champignonroomsaus

Met een bijzondere, rijke saus til je je gerecht gegarandeerd naar een hoger niveau. Dat is precies wat deze champignonroomsaus doet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig