Varkenshaas champignon-roomsaus
Tip: het varkenshaasje mag best een beetje rosé zijn vanbinnen, lekker mals.
Aan de slag
Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog 8 min. Keer regelmatig.
Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Bak de champignons 5 min. in het achtergebleven bakvet. Draai het vuur lager en voeg de sherry aan de champignons toe.
Voeg de paddenstoelenfond toe en laat op hoog vuur 5 min. koken. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot sausdikte. Dit duurt ca. 4 min. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de varkenshaas met de saus. Snijd het vlees voor serveren eventueel in plakjes.
Varkenshaas champignon-roomsaus
Tip: het varkenshaasje mag best een beetje rosé zijn vanbinnen, lekker mals.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog 8 min. Keer regelmatig.
Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Bak de champignons 5 min. in het achtergebleven bakvet. Draai het vuur lager en voeg de sherry aan de champignons toe.
Voeg de paddenstoelenfond toe en laat op hoog vuur 5 min. koken. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot sausdikte. Dit duurt ca. 4 min. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de varkenshaas met de saus. Snijd het vlees voor serveren eventueel in plakjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g scharrelvarkenshaas
30 g ongezouten roomboter
250 g kastanjechampignons
50 ml medium sherry
250 ml bospaddenstoelenfond
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
aluminiumfolie