Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus
bewaar
bewaar

Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus

Deze Hollandse klassieker verdient een zelfgemaakte saus. Altijd-goed-recept.

35 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas dubbel zodat deze overal ongeveer even dik is en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem.

Snipper sjalot fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit helft van boter in een koekenpan. Bak de champignons met de sjalot op middelhoog vuur in 8 min. gaar en goudbruin.

Voeg bouillon toe en laat 5 min. inkoken. Voeg slagroom toe en laat ca. 8 min. op middelhoog vuur koken tot saus gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog 8 min. gaar. Keer regelmatig. Zet het vuur uit en laat de varkenshaas nog 5 min., afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Snijd de varkenshaas in plakken en schep de saus ernaast.

combinatietipHet vlees smaakt lekker met gebakken aardappelen. Je kunt er bijvoorbeeld een groene salade bij serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus

Deze Hollandse klassieker verdient een zelfgemaakte saus. Altijd-goed-recept.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig