Varkenshaas met paddenstoelen
Echt een pronkstuk op tafel. Serveer in stukken met peterselie en Italiaanse kaas.
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout. Vouw het dunne gedeelte dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Verhit de helft van de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Braad het vlees op hoog vuur 2 min. rondom aan, zet het vuur laag en braad in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 10 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd grof. Snijd de peterselie grof. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons en de oregano toe en bak op hoog vuur 8 min. Voeg de laatste min. de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de prikkers uit de varkenshaas en snijd het vlees in stukken. Rasp de kaas in flinters. Bestrooi met de kaas en de peterselie. Serveer met de champignons.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Varkenshaas met paddenstoelen
Echt een pronkstuk op tafel. Serveer in stukken met peterselie en Italiaanse kaas.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout. Vouw het dunne gedeelte dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Verhit de helft van de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Braad het vlees op hoog vuur 2 min. rondom aan, zet het vuur laag en braad in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 10 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd grof. Snijd de peterselie grof. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons en de oregano toe en bak op hoog vuur 8 min. Voeg de laatste min. de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de prikkers uit de varkenshaas en snijd het vlees in stukken. Rasp de kaas in flinters. Bestrooi met de kaas en de peterselie. Serveer met de champignons.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
4 el traditionele olijfolie
50 g ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
10 g verse peterselie
1 el gedroogde oregano
75 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
cocktailprikkers