Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet
bewaar
bewaar

Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet

Zo'n lekkere, klassieke combi. De bearnaisesaus maak je gewoon zelf!

35 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Meng de friet met de rozemarijn en olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.

Was ondertussen de tomaten en snijd elk in 8 partjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.

Meng de sla met de vinaigrette, tomaten, komkommer en croutons. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. op hoog vuur medium. Keer halverwege. Draai het vuur laag, neem het vlees uit de pan en laat op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

Voeg de crème fraîche, dragon, mosterd en 100 ml water toe aan het achtergebleven bakvet en verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de biefstuk met de bearnaisesaus, friet en de frisse salade.

algemeen Dit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet

Zo'n lekkere, klassieke combi. De bearnaisesaus maak je gewoon zelf!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig