Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet
Zo'n lekkere, klassieke combi. De bearnaisesaus maak je gewoon zelf!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Meng de friet met de rozemarijn en olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.
Was ondertussen de tomaten en snijd elk in 8 partjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
Meng de sla met de vinaigrette, tomaten, komkommer en croutons. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. op hoog vuur medium. Keer halverwege. Draai het vuur laag, neem het vlees uit de pan en laat op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Voeg de crème fraîche, dragon, mosterd en 100 ml water toe aan het achtergebleven bakvet en verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de biefstuk met de bearnaisesaus, friet en de frisse salade.
Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet
Zo'n lekkere, klassieke combi. De bearnaisesaus maak je gewoon zelf!
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Meng de friet met de rozemarijn en olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.
Was ondertussen de tomaten en snijd elk in 8 partjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
Meng de sla met de vinaigrette, tomaten, komkommer en croutons. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. op hoog vuur medium. Keer halverwege. Draai het vuur laag, neem het vlees uit de pan en laat op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Voeg de crème fraîche, dragon, mosterd en 100 ml water toe aan het achtergebleven bakvet en verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de biefstuk met de bearnaisesaus, friet en de frisse salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
550 g biefstukken
700 g verse Franse friet
1½ tl gedroogde rozemarijn
2 el (arachide)olie
4 tomaten
1 komkommer
100 g botersla
45 g vinaigrette natural
30 g foccaciacroutons
30 g ongezouten roomboter
125 g crème fraîche
4 tl gedroogde dragon
2 tl Franse mosterd
Dit heb je nodig
bakpapier
aluminiumfolie