Biefstuk met koffiesaus, paprika-komkommersalade & ovenfriet
Koffie over de biefstuk? Echt wel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Meng de picadillo met de helft van de gemalen koffie, peper en zout en wrijf hiermee de biefstukken in. Laat 30 min. afgedekt marineren buiten de koelkast.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Zet koffie met het water en de rest van de gemalen koffie. Verhit 15 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de fond, koffie en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken tot een saus. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Laat de gegrilde paprika uitlekken, vang 2 el vocht op (per 4 personen). Meng de komkommer met de paprika, het opgevangen vocht en de botersla. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak de biefstuk in 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Schenk ondertussen de koffiesaus bij het achtergebleven bakvet in de koekenpan, roer de aanbaksels los en verwarm 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de saus, salade en friet.
Biefstuk met koffiesaus, paprika-komkommersalade & ovenfriet
Koffie over de biefstuk? Echt wel!
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Meng de picadillo met de helft van de gemalen koffie, peper en zout en wrijf hiermee de biefstukken in. Laat 30 min. afgedekt marineren buiten de koelkast.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Zet koffie met het water en de rest van de gemalen koffie. Verhit 15 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de fond, koffie en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken tot een saus. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Laat de gegrilde paprika uitlekken, vang 2 el vocht op (per 4 personen). Meng de komkommer met de paprika, het opgevangen vocht en de botersla. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak de biefstuk in 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Schenk ondertussen de koffiesaus bij het achtergebleven bakvet in de koekenpan, roer de aanbaksels los en verwarm 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de saus, salade en friet.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biefstukken
1 el picadillo
4 tl gemalen koffie
2 sjalotten
50 ml water
65 g ongezouten roomboter
1 el tarwebloem
200 ml runderfond
125 ml verse slagroom
750 g diepvries ovenfriet
1 komkommer
310 g rood-gele paprikareepjes in pot
100 g botersla
Dit heb je nodig
aluminiumfolie