Biefstuk met koffiesaus, paprika-komkommersalade & ovenfriet
bewaar
bewaar

Biefstuk met koffiesaus, paprika-komkommersalade & ovenfriet

Koffie over de biefstuk? Echt wel!

35 min. bereiden / 25 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Meng de picadillo met de helft van de gemalen koffie, peper en zout en wrijf hiermee de biefstukken in. Laat 30 min. afgedekt marineren buiten de koelkast.

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Zet koffie met het water en de rest van de gemalen koffie. Verhit 15 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de fond, koffie en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken tot een saus. Roer regelmatig.

Bereid ondertussen de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Laat de gegrilde paprika uitlekken, vang 2 el vocht op (per 4 personen). Meng de komkommer met de paprika, het opgevangen vocht en de botersla. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak de biefstuk in 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Schenk ondertussen de koffiesaus bij het achtergebleven bakvet in de koekenpan, roer de aanbaksels los en verwarm 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.

Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de saus, salade en friet.

combinatietipLekker met mayonaise.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk met koffiesaus, paprika-komkommersalade & ovenfriet

Koffie over de biefstuk? Echt wel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig