Ovengebakken rijst met gegrilde paprika
Deze rijst uit de oven blijft lang lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kaneelstokjes en steranijs erover en duw erin. Bestrooi met de uienpoeder, vadouvan en eventueel zout. Laat de paprikareepjes uitlekken en verdeel erover. Verdeel de boter in klontjes over de rijst.
Breng het water aan de kook en schenk over de rijst. Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.
Ovengebakken rijst met gegrilde paprika
Deze rijst uit de oven blijft lang lekker!
bijgerecht
null personen
460 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kaneelstokjes en steranijs erover en duw erin. Bestrooi met de uienpoeder, vadouvan en eventueel zout. Laat de paprikareepjes uitlekken en verdeel erover. Verdeel de boter in klontjes over de rijst.
Breng het water aan de kook en schenk over de rijst. Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g basmatirijst
2 kaneelstokjes
3 stuks steranijs
2 tl uienpoeder
2 tl vadouvan
200 g rood-gele paprikareepjes in pot
50 g gezouten roomboter
800 ml water
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
aluminiumfolie