Witlof met peer en blauwaderkaas
Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.
Hak de walnoten en snijd de kaas in stukjes. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.
Witlof met peer en blauwaderkaas
Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader!
bijgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.
Hak de walnoten en snijd de kaas in stukjes. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stronken witlof
50 g ongezouten roomboter
3 el rietsuiker
2 Conference peren
100 g ongebrande walnoten
200 g Hollandse blauwaderkaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)