Gevulde portobello
bewaar
bewaar

Gevulde portobello

Vegetariërs over de vloer? Met deze gevulde portobello’s verwen je ze pas echt.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tenen knoflook. Snipper de sjalot. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers het sap uit de vrucht.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. Bak de knoflook en de aleppopeper 1 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met zout. Laat de spinazie en sjalot uitlekken in een fijne zeef en haal de knoflook eruit, deze gebruik je niet meer. Hak de uitgelekte spinazie grof. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en schraap met een lepeltje de binnenkant uit de hoeden van de paddenstoelen.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen. Snijd de dille fijn.

Doe de gehakte spinazie in een kom en verkruimel de feta erboven. Meng de helft van de pijnboompitten, de dille, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en 1 el citroensap (per 4 personen) erdoor.

Leg de uitgeholde portobello’s in een ovenschaal en vul ze met het spinazie-fetamengsel. Bak 20 min. in het midden van de oven. Bestrooi de portobello’s voor het serveren met de rest van de pijnboompitten.

variatietipJe kunt de aleppopeper vervangen door ¼ tl chilivlokken.
combinatietipLekker met groene sla en knapperig brood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde portobello

Vegetariërs over de vloer? Met deze gevulde portobello’s verwen je ze pas echt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig