Gegrilde portobello met koolrabirisotto
Aan de slag
Steeltjes van portobello's fijnsnijden en in pan met dikke bodem met sjalotsnippers zachtjes bakken in 1 el olie. Rijst erdoor scheppen en bakken tot korrels rondom glanzen. Kruiden, koolrabiblokjes en helft van bouillon toevoegen. Roeren tot vocht is opgenomen. Zo telkens een scheut bouillon toevoegen en laten opnemen, tot risotto na 20-25 min. smeuïg is. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Portobello's bestrijken met 2 el olie en in hete koekenpan in 10 min. bruin en gaar roosteren, regelmatig keren. Truffelolie met helft van kaas en pijnboompitten door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Veldsla over twee borden verdelen. Portobello's erop leggen, bestrooien met wat zout en peper en bergje risotto erop scheppen. Bieslook met rest van kaas en pijnboompitten mengen en over gerecht strooien.
Gegrilde portobello met koolrabirisotto
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Steeltjes van portobello's fijnsnijden en in pan met dikke bodem met sjalotsnippers zachtjes bakken in 1 el olie. Rijst erdoor scheppen en bakken tot korrels rondom glanzen. Kruiden, koolrabiblokjes en helft van bouillon toevoegen. Roeren tot vocht is opgenomen. Zo telkens een scheut bouillon toevoegen en laten opnemen, tot risotto na 20-25 min. smeuïg is. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Portobello's bestrijken met 2 el olie en in hete koekenpan in 10 min. bruin en gaar roosteren, regelmatig keren. Truffelolie met helft van kaas en pijnboompitten door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Veldsla over twee borden verdelen. Portobello's erop leggen, bestrooien met wat zout en peper en bergje risotto erop scheppen. Bieslook met rest van kaas en pijnboompitten mengen en over gerecht strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 portobello champignons
1 sjalot
3 eetlepels olijfolie
150 g risottorijst
1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
1 koolrabi
500 ml kruidenbouillon
25 g pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma
50 g pittige kaas
½ zak veldsla
1 eetlepel verse bieslook