Granaatappel

De sappige pitten van de granaatappel geven zich niet zomaar prijs. Maar: je moeite wordt beloond! Bestrooi salades, couscous en stoofgerechten rijkelijk met deze frisse, zoetzure pitjes en waan je in het Midden-Oosten.

Granaatappel snijden, pellen, schillen en openen: hoe doe je dat?

Granaatappel snijden, pellen, schillen en openen: hoe doe je dat?

Snijd de steel aan de bovenkant van de granaatappel eruit. Maak met een mes vanaf de bovenkant parten, maar snijd de granaatappel niet helemaal door. Nu kun je de parten gemakkelijk uit elkaar trekken. Haal met je vingers de granaatappelpitjes eruit en vang ze op in een bakje.

Granaatappel ontpitten: hoe werkt het?

Granaatappel ontpitten: hoe werkt het?

Net als veel andere noten, zijn hazelnoten een belangrijke bron van voedingsstoffen, zoals ijzer, vitamine E en vitamine B1. Er zit in noten veel onverzadigd vet, dat bijdraagt aan het verlagen van het LDL-cholesterol van het bloed. Daarnaast beschermen ongezouten noten tegen bepaalde hart- en vaatziekten. Om deze redenen zijn noten, en dus ook hazelnoten, opgenomen in de Schijf van Vijf. Een handje ongebrande hazelnoten per dag is daarom heel gezond!

Granaatappel: bewaren, invriezen en opwarmen?

Granaatappel: bewaren, invriezen en opwarmen?

Let er bij het kopen van granaatappels op dat ze glanzend zijn en zwaar aanvoelen – dan zijn ze het sappigst. Rijpe granaatappels blijven ongeveer 2 weken goed op kamertemperatuur. De pitjes kun je invriezen: in de vriezer zijn ze 3 maanden houdbaar. Haal ze de avond voor gebruik uit de vriezer en leg in de koelkast.

Ingrediënten

Bereiding

Direct aan de slag