Salade van serranoham en granaatappel
Het enige wat je voor deze kleurrijke salade hoeft te doen, is alle prachtige ingrediënten bij elkaar voegen.
Aan de slag
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang 3 el sap (per 4 personen) op in een kommetje. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Voeg 1 el limoensap (per 4 personen) met de honing, cayennepeper en olie toe aan het sinaas appelsap en klop tot een dressing.
Verdeel de ham over de borden. Verdeel de sla, sinaasappelpartjes en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het limoenrasp.
Salade van serranoham en granaatappel
Het enige wat je voor deze kleurrijke salade hoeft te doen, is alle prachtige ingrediënten bij elkaar voegen.
voorgerecht
null personen
265 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang 3 el sap (per 4 personen) op in een kommetje. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Voeg 1 el limoensap (per 4 personen) met de honing, cayennepeper en olie toe aan het sinaas appelsap en klop tot een dressing.
Verdeel de ham over de borden. Verdeel de sla, sinaasappelpartjes en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het limoenrasp.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 medium handsinaasappels
1 limoen
1 tl vloeibare honing
1 mespunt cayennepeper
2½ el (olijf)olie
200 g serranoham
80 g slamelange landkers
100 g verse granaatappelpitjes