Salade met peer, serranoham en manchego
Dit is de lente op je bord: een frisse salade van doperwten, peer en ham.
Aan de slag
Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water. Giet af. Snijd ondertussen de onderkant van de kroppen romainesla. Haal de blaadjes los en meng ze met de doperwten.
Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en de olie in een grote kom en meng met de slablaadjes en de doperwten. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de ham in repen. Schaaf de kaas in flinters. Verdeel de peer, ham, kaas en noten over de salade.
Salade met peer, serranoham en manchego
Dit is de lente op je bord: een frisse salade van doperwten, peer en ham.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water. Giet af. Snijd ondertussen de onderkant van de kroppen romainesla. Haal de blaadjes los en meng ze met de doperwten.
Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en de olie in een grote kom en meng met de slablaadjes en de doperwten. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de ham in repen. Schaaf de kaas in flinters. Verdeel de peer, ham, kaas en noten over de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g verse doperwten
3 kropjes babyromainesla
½ perssinaasappel
1 el dijonmosterd
4 el (olijf)olie
2 Conference handperen
200 g serranoham
100 g Manchego kazen
50 g gezouten pecannoten