Witlofsalade met kip en peer
Knapperig lof met een pittige dressing van roquefort met karnemelk.
Aan de slag
Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm.
Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes. Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.
Witlofsalade met kip en peer
Instructievideo - 02:52 min.
Witlofsalade met kip en peer
Knapperig lof met een pittige dressing van roquefort met karnemelk.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm.
Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes. Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml karnemelk
100 g Roquefort blauwaderkaas 52+
70 g ongebrande pecannoten
400 g bleekselderij
450 g witlof
160 g gerookte kipfilet
2 Conference handperen
75 g veldsla
Dit heb je nodig
staafmixer