Portobello gevuld met blauwaderkaas
Paddenstoelen en blauwaderkaas: samen zijn ze onweerstaanbaar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 2 takjes tijm apart als garnering, ris de blaadjes van de rest van de takjes.
Leg de portobello’s met de bolle kant naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Verdeel samen met de tijm over de portobello's en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Hak de noten grof. Meng de peer, noten en saladecroutons.
Neem de portobello’s uit de oven en schep het peermengsel erin. Verkruimel de roquefort erover en bak ca. 5 min. in de oven.
Verdeel ondertussen de slamelange over de bordjes. Leg op elk bordje een gevulde portobello, garneer met de rest van de tijm en serveer.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Portobello gevuld met blauwaderkaas
Paddenstoelen en blauwaderkaas: samen zijn ze onweerstaanbaar.
voorgerecht
null personen
320 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 2 takjes tijm apart als garnering, ris de blaadjes van de rest van de takjes.
Leg de portobello’s met de bolle kant naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Verdeel samen met de tijm over de portobello's en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Hak de noten grof. Meng de peer, noten en saladecroutons.
Neem de portobello’s uit de oven en schep het peermengsel erin. Verkruimel de roquefort erover en bak ca. 5 min. in de oven.
Verdeel ondertussen de slamelange over de bordjes. Leg op elk bordje een gevulde portobello, garneer met de rest van de tijm en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse tijm
4 portobello champignons
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
½ Conference handpeer
4 el ongebrande walnoten
40 g saladecroutons naturel
100 g Roquefort blauwaderkaas 52+
75 g rucolaslamelange
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat