Salade met peer en walnoot
Extra lekker door puntpaprika en een dressing van rodewijn- en balsamicoazijn.
Aan de slag
Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakken. Snijd de paprika's in stukjes.
Hak de walnoten grof. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Schenk de rode wijn- en balsamicoazijn erbij en laat 1 min. koken. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over de borden, leg de peer en de paprika erop en besprenkel met de dressing. Breng op smaak met peper.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Salade met peer en walnoot
Extra lekker door puntpaprika en een dressing van rodewijn- en balsamicoazijn.
voorgerecht
null personen
210 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakken. Snijd de paprika's in stukjes.
Hak de walnoten grof. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Schenk de rode wijn- en balsamicoazijn erbij en laat 1 min. koken. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over de borden, leg de peer en de paprika erop en besprenkel met de dressing. Breng op smaak met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 Conference handperen
2 zoete puntpaprika's
60 g ongebrande walnoten
3 rode uien
5 el traditionele olijfolie
4 el rodewijnazijn
4 el balsamicoazijn
150 g rucolaslamelange