Salade met eendenborst en vijgen
De zoetheid zelf: salade met peren en vijgen met een dressing van bramenjam.
Aan de slag
Snijd de vijgen in plakjes. Doe de olie, azijn en jam in een kom en klop met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over de borden. Snijd de ongeschilde peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in partjes en verdeel over de sla. Verdeel de eendenborst en de vijgen over de salade en schep de dressing erover.
Salade met eendenborst en vijgen
De zoetheid zelf: salade met peren en vijgen met een dressing van bramenjam.
voorgerecht
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de vijgen in plakjes. Doe de olie, azijn en jam in een kom en klop met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over de borden. Snijd de ongeschilde peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in partjes en verdeel over de sla. Verdeel de eendenborst en de vijgen over de salade en schep de dressing erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 gedroogde vijgen
4 el traditionele olijfolie
1 el rodewijnazijn
1 el bramenjam
150 g rucolaslamelange
1 Conference peer
200 g gerookte eendenborstfilet