Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons
Aan de slag
Snijd vel van eendenborstfilets kruiselings en laat vlees op kamertemperatuur komen. Rooster plakken koek in broodrooster in 2-3 min. goudbruin. Snijd plakken in blokjes van 1 cm en laat verder afkoelen (pas dan worden ze krokant). Verhit boter in koekenpan en bak filets op matig vuur 4-5 min. aan velzijde. Draai filets om en bak nog 3-4 min. tot vlees rosé is. Leg eendenborstfilets op snijplank en laat 1 min. rusten. Klop in schaal dressing van azijn, olie en zout en peper naar smaak. Meng sla luchtig door dressing. Snijd vel van filets en snijd vlees in plakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden.
Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons
voorgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd vel van eendenborstfilets kruiselings en laat vlees op kamertemperatuur komen. Rooster plakken koek in broodrooster in 2-3 min. goudbruin. Snijd plakken in blokjes van 1 cm en laat verder afkoelen (pas dan worden ze krokant). Verhit boter in koekenpan en bak filets op matig vuur 4-5 min. aan velzijde. Draai filets om en bak nog 3-4 min. tot vlees rosé is. Leg eendenborstfilets op snijplank en laat 1 min. rusten. Klop in schaal dressing van azijn, olie en zout en peper naar smaak. Meng sla luchtig door dressing. Snijd vel van filets en snijd vlees in plakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eendenborstfilets
4 plakken oudewijvenkoek
50 g ongezouten roomboter
½ el frambozenazijn
3 el traditionele olijfolie
1 zakje veldslamelange