Portobello gevuld met gorgonzola
Maak indruk op je gasten met deze ingepakte portobello's gevuld met gorgonzola, sjalot en tijm.
Aan de slag
Bakplaat bekleden met bakpapier. Snijd de steeltjes uit de portobello's en bestrijk de paddestoelen rondom dun met basilicumolie. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk plakje deeg een portobello. Vouw het deeg rond de paddestoelen omhoog.
Snijd de gorgonzola in gelijke platte stukken (1 stuk per persoon) en leg deze in de holtes van de portobello's. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen en verdeel ze over de gorgonzola. Strooi de tijmblaadjes en peper erover en druppel er nog wat basilicumolie over. Bakplaat tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verdeel de portobellotaartjes over de borden en leg er een handje rucola rondom.
Portobello gevuld met gorgonzola
Maak indruk op je gasten met deze ingepakte portobello's gevuld met gorgonzola, sjalot en tijm.
voorgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Bakplaat bekleden met bakpapier. Snijd de steeltjes uit de portobello's en bestrijk de paddestoelen rondom dun met basilicumolie. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk plakje deeg een portobello. Vouw het deeg rond de paddestoelen omhoog.
Snijd de gorgonzola in gelijke platte stukken (1 stuk per persoon) en leg deze in de holtes van de portobello's. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen en verdeel ze over de gorgonzola. Strooi de tijmblaadjes en peper erover en druppel er nog wat basilicumolie over. Bakplaat tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verdeel de portobellotaartjes over de borden en leg er een handje rucola rondom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 portobello champignons
4 el olijfolie basilicum
4 plakjes roomboter bladerdeeg
200 g gorgonzola
2 sjalotten
1 el verse tijm
50 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier