Speltsalade met geitenkaas en granaatappel
bewaar
bewaar

Speltsalade met geitenkaas en granaatappel

De granaatappel is lekker sappig en supergezond. Een goede keuze dus, deze rijkgevulde salade.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen een stukje van de onder- en de bovenkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken van 5 cm.

Verhit de grillpan. Besprenkel de uitjes met 1 el van de olie en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.

Rasp de groene schil van de limoen boven de spelt en pers de vrucht erboven uit. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Houd een paar blaadjes munt achter en snijd de rest in reepjes. Meng de munt met de granaatappelpitjes, rucola en muhammara door de spelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de partjes geitenkaas op de speltsalade en strooi de gegrilde uitjes erover. Garneer met de rest van de munt.

variatietipVervang de muhammara eventueel door milde tomatendip (bakje 175 g, koelvers).

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speltsalade met geitenkaas en granaatappel

De granaatappel is lekker sappig en supergezond. Een goede keuze dus, deze rijkgevulde salade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig