Geitenkaas-quesadilla's
De Mexicaanse tosti! Met een verrassende vulling van geitenkaas en zwarte bonen.
Aan de slag
Laat de bonen en mais apart uitlekken. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de koriander grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in kleine blokjes. Meng voor de salsa de helft van de mais met de komkommer, koriander, rode peper, avocado en het limoenrasp en -sap. Breng eventueel op smaak met zout. Doe de bonen, geitenkaas en de rest van de mais in een kom en prak grof met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de helft van de tortilla’s met het bonen-kaasmengsel en dek af met de rest van de tortilla’s. Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 2 quesadilla’s. Snijd de quesadilla’s in kwarten en serveer met de salsa.
Geitenkaas quesadilla’s
Instructievideo - 03:09 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Geitenkaas-quesadilla's
De Mexicaanse tosti! Met een verrassende vulling van geitenkaas en zwarte bonen.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Laat de bonen en mais apart uitlekken. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de koriander grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in kleine blokjes. Meng voor de salsa de helft van de mais met de komkommer, koriander, rode peper, avocado en het limoenrasp en -sap. Breng eventueel op smaak met zout. Doe de bonen, geitenkaas en de rest van de mais in een kom en prak grof met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de helft van de tortilla’s met het bonen-kaasmengsel en dek af met de rest van de tortilla’s. Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 2 quesadilla’s. Snijd de quesadilla’s in kwarten en serveer met de salsa.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zwarte bonen
300 g maiskorrels
3 snoepkomkommers
15 g verse koriander
1 rode peper
1 limoen
1 eetrijpe avocado
200 g chèvres doux geitenkaas 45+
8 tortillawraps