Bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño
Een prachtig plaatje, boordevol groente en vegan: deze bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño is een feest op tafel. Ga jij stapelen?
Aan de slag
Snipper de uien, snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in plakjes
Giet de bonen en mais af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en meng ⅓ ervan met de ui, tomaat, zwarte bonen, mais en het limoensap in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. .
Verwarm de airfryer voor op 200 °C. Snijd de broodjes open en besprenkel de snijkanten met de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 4 broodhelften in 3 min. lichtbruin en knapperig. Herhaal met de rest van de broodjes.
Besmeer de bietenburgers met de rest van de olie en bak in 5 min. gaar in de airfryer.
Snijd de jalapeñopepers fijn, meng met 1 tl van het jalapeñovocht (per 4 personen) uit het potje, het limoenrasp en de haver crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Smeer het mengsel over de opengesneden hamburgerbroodjes.
Beleg de broodjes met de bietenburger, avocadoplakjes en ⅓ van de ijsbergsla. Serveer de bonensalsa erbij.
Bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño
Een prachtig plaatje, boordevol groente en vegan: deze bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño is een feest op tafel. Ga jij stapelen?
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien, snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in plakjes
Giet de bonen en mais af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en meng ⅓ ervan met de ui, tomaat, zwarte bonen, mais en het limoensap in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. .
Verwarm de airfryer voor op 200 °C. Snijd de broodjes open en besprenkel de snijkanten met de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 4 broodhelften in 3 min. lichtbruin en knapperig. Herhaal met de rest van de broodjes.
Besmeer de bietenburgers met de rest van de olie en bak in 5 min. gaar in de airfryer.
Snijd de jalapeñopepers fijn, meng met 1 tl van het jalapeñovocht (per 4 personen) uit het potje, het limoenrasp en de haver crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Smeer het mengsel over de opengesneden hamburgerbroodjes.
Beleg de broodjes met de bietenburger, avocadoplakjes en ⅓ van de ijsbergsla. Serveer de bonensalsa erbij.
kookstaptip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
4 tomaten
1 limoen
2 eetrijpe avocado's
200 g zwarte bonen
300 g maiskorrels
½ krop ijsbergsla
4 hamburgerbroodjes
4 el milde olijfolie
4 bietenburgers
50 g jalapeñopepers
120 g haver fraîche
Dit heb je nodig
airfryer