Wraps met tofu en vegan avocado-muntcream
Deze wrap heeft alles, knapperig kruidige tofu, frisse komkommer en zachte avocado en dip. En dat in 20 minuten!
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes met de komijn in 4 min. op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de blaadjes van de takjes munt. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers die helft uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van de avocado in plakken. Doe de rest van de avocado met de munt, haver fraiche, 1 el limoensap en een ½ tl-rasp (per 4 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in dunne reepjes (julienne).
Beleg het midden van de wraps met de avocado-muntcream. Verdeel de ijsbergsla, komkommer en avocado erover, schep de tofureepjes erop. Vouw 1 zijkant over de vulling en rol op tot een envelop.
Wraps met tofu en vegan avocado-muntcream
Deze wrap heeft alles, knapperig kruidige tofu, frisse komkommer en zachte avocado en dip. En dat in 20 minuten!
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes met de komijn in 4 min. op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de blaadjes van de takjes munt. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers die helft uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van de avocado in plakken. Doe de rest van de avocado met de munt, haver fraiche, 1 el limoensap en een ½ tl-rasp (per 4 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in dunne reepjes (julienne).
Beleg het midden van de wraps met de avocado-muntcream. Verdeel de ijsbergsla, komkommer en avocado erover, schep de tofureepjes erop. Vouw 1 zijkant over de vulling en rol op tot een envelop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
360 g AH Biologisch tofu roerbakreepjes fijn gekruid
2 tl gemalen komijn
15 g verse munt
½ limoen
2 eetrijpe avocado's
200 g haver fraîche
8 tortillawraps
1 komkommer
200 g ijsbergsla
Dit heb je nodig
keukenpapier
staafmixer met hoge beker