Vegan springrolls
Serveer dit vegan voorgerecht ook eens als hapje bij de borrel.
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd de komkommers in de lengte in reepjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes.
Doe de rest van het vruchtvlees in een hoger beker en pureer samen met 1 el limoensap (per 12 stuks), de sesamolie, het water en ⅓ van de kruiden tot een dip. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.
Zet een ondiepe schaal met warm water klaar. Maak een schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
Leg een paar cm onder het midden van het rijstvel wat kruiden. Leg daar wat plakjes avocado, wat komkommer, tofu en noedels op.
Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de springroll verder op. Maak zo nog 11 springrolls. Serveer ze met de dipsaus.
Vegan springrolls
Instructievideo - 00:34 min.
Vegan springrolls
Serveer dit vegan voorgerecht ook eens als hapje bij de borrel.
voorgerecht
null porties
155 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander. Snijd de komkommers in de lengte in reepjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes.
Doe de rest van het vruchtvlees in een hoger beker en pureer samen met 1 el limoensap (per 12 stuks), de sesamolie, het water en ⅓ van de kruiden tot een dip. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.
Zet een ondiepe schaal met warm water klaar. Maak een schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
Leg een paar cm onder het midden van het rijstvel wat kruiden. Leg daar wat plakjes avocado, wat komkommer, tofu en noedels op.
Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de springroll verder op. Maak zo nog 11 springrolls. Serveer ze met de dipsaus.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g dikke rijstnoedels
1 el arachideolie
180 g AH Biologisch tofu roerbakgehakt fijngekruid
10 g verse munt
15 g verse koriander
4 snoepkomkommers
½ limoen
2 eetrijpe avocado's
1 el sesamolie
3 el kraanwater
12 rijstvellen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker