2 kleuren vegan sushi
Vegan sushi in twee verschillende kleuren? Dat is een feest op je bord en in je mond.
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng ⅚ van de rijstazijn erdoor. Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes en meng met de rest van de rijstazijn.
Halveer de snoepkomkommer in de lengte en snijd in dunne reepjes. Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakken van een ½ cm.
Meng de helft van de rijst met de kurkuma. Leg de helft van de norivellen op het werkblad met de glanzende kant naar beneden. Verdeel met natte handen de kurkumarijst gelijkmatig over de 2 vellen. Houd de bovenste 2 cm vrij. Verdeel de mango, komkommer en de helft van de avocado over de gehele breedte.
Rol met behulp van het sushimatje in 1 beweging de onderkant van het norivel over de vulling. Rol door tot het norivel de vulling en rijst helemaal omsluit. Bestrijk de bovenste rand met een vinger met wat water om de norirol dicht te plakken. Herhaal stap 4 en 5 met de witte rijst en de rodekool, tofu en de rest van de avocado.
Snijd elke rol sushi in 8 stukken en verdeel in een kerstboomvorm over een schaal. Serveer met de sojasaus.
2 kleuren vegan sushi
Vegan sushi in twee verschillende kleuren? Dat is een feest op je bord en in je mond.
voorgerecht
null personen
230 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng ⅚ van de rijstazijn erdoor. Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes en meng met de rest van de rijstazijn.
Halveer de snoepkomkommer in de lengte en snijd in dunne reepjes. Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakken van een ½ cm.
Meng de helft van de rijst met de kurkuma. Leg de helft van de norivellen op het werkblad met de glanzende kant naar beneden. Verdeel met natte handen de kurkumarijst gelijkmatig over de 2 vellen. Houd de bovenste 2 cm vrij. Verdeel de mango, komkommer en de helft van de avocado over de gehele breedte.
Rol met behulp van het sushimatje in 1 beweging de onderkant van het norivel over de vulling. Rol door tot het norivel de vulling en rijst helemaal omsluit. Bestrijk de bovenste rand met een vinger met wat water om de norirol dicht te plakken. Herhaal stap 4 en 5 met de witte rijst en de rodekool, tofu en de rest van de avocado.
Snijd elke rol sushi in 8 stukken en verdeel in een kerstboomvorm over een schaal. Serveer met de sojasaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
6 el rijstazijn
1 el arachideolie
90 g AH Biologisch vegan pittige tofu reepjes
100 g rode kool
1 snoepkomkommer
¼ eetrijpe mango
1 eetrijpe avocado
¼ tl gemalen kurkuma (koenjit)
4 norivellen
4 el sojasaus
Dit heb je nodig
bamboe sushimatje