Vegan kokosmakroon met passievruchtroom
Iets zoets toe om het einde van de avond te vieren en op de valreep nog even indruk te maken op je gasten? Dan is deze vegan kokosmakroon met frisse, tropische smaken een droomdessert.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken met behulp van de uitsteekvorm of een glas 4 rondjes op het bakpapier. Draai het bakpapier om, zodat je de makronen op een schoon papier spuit.
Meng in een kom de kokos, bloem en suiker. Verwarm in een steelpan op middelhoog vuur al roerend de agavesiroop met de sojadrink tot de agavesiroop is opgelost. Voeg het soja-agavemengsel toe aan het kokos-bloemmengsel en roer stevig tot je een spuitbaar beslag hebt.
Schep het deeg in de spuitzak en spuit het beslag binnen de getrokken lijnen op het bakpapier. Laat het beslag niet te lang in de spuitzak zitten, want dan wordt het te nat. Maak de beslaghoopjes met je vinger voorzichtig iets platter. Bak de kokos-makronen in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd ondertussen de boven-en onderkant van de ananas. Snijd van boven naar beneden de schil en ‘ogen’ van de vrucht. Snijd de ananas in de lengte in kwarten en snijd het harde hart eruit. De helft wordt niet gebruikt. Snijd de halve ananas in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de munt zo fijn mogelijk. Boen de limoen schoon, rasp de schil van de halve limoen en pers de vrucht uit. Meng de blokjes ananas met de munt, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en 1 el -sap (per 4 personen).
Meng de haver fraîche met een garde met de helft van de passievruchtblokjes en de helft van de poedersuiker.
Haal de kokosmakronen voorzichtig los van het bakpapier. Leg op elk bord een kokosmakroon. Schep steeds 2 tl van de passievruchtenroom in het midden van de kokosmakroon. Verdeel de rest van de passievruchtblokjes over de bergjes room. Schep op elk bord 2 el ananas-muntsalsa rondom de kokosmakroon. Bestrooi met de rest van de poedersuiker.
Vegan kokosmakroon met passievruchtroom
Iets zoets toe om het einde van de avond te vieren en op de valreep nog even indruk te maken op je gasten? Dan is deze vegan kokosmakroon met frisse, tropische smaken een droomdessert.
nagerecht
null personen
315 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken met behulp van de uitsteekvorm of een glas 4 rondjes op het bakpapier. Draai het bakpapier om, zodat je de makronen op een schoon papier spuit.
Meng in een kom de kokos, bloem en suiker. Verwarm in een steelpan op middelhoog vuur al roerend de agavesiroop met de sojadrink tot de agavesiroop is opgelost. Voeg het soja-agavemengsel toe aan het kokos-bloemmengsel en roer stevig tot je een spuitbaar beslag hebt.
Schep het deeg in de spuitzak en spuit het beslag binnen de getrokken lijnen op het bakpapier. Laat het beslag niet te lang in de spuitzak zitten, want dan wordt het te nat. Maak de beslaghoopjes met je vinger voorzichtig iets platter. Bak de kokos-makronen in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd ondertussen de boven-en onderkant van de ananas. Snijd van boven naar beneden de schil en ‘ogen’ van de vrucht. Snijd de ananas in de lengte in kwarten en snijd het harde hart eruit. De helft wordt niet gebruikt. Snijd de halve ananas in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de munt zo fijn mogelijk. Boen de limoen schoon, rasp de schil van de halve limoen en pers de vrucht uit. Meng de blokjes ananas met de munt, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en 1 el -sap (per 4 personen).
Meng de haver fraîche met een garde met de helft van de passievruchtblokjes en de helft van de poedersuiker.
Haal de kokosmakronen voorzichtig los van het bakpapier. Leg op elk bord een kokosmakroon. Schep steeds 2 tl van de passievruchtenroom in het midden van de kokosmakroon. Verdeel de rest van de passievruchtblokjes over de bergjes room. Schep op elk bord 2 el ananas-muntsalsa rondom de kokosmakroon. Bestrooi met de rest van de poedersuiker.
combinatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
65 g AH biologisch kokosrasp
½ el tarwebloem
50 g kristalsuiker
1 el agavesiroop
100 ml sojadrink ongezoet
1 ananas
2 takjes verse munt
½ limoen
120 g haver fraîche
75 g diepvries passievruchtblokjes
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
uitsteekvorm (Ø 9 cm)
bakpapier
spuitzak met kartelmondje