Gegrilde ananas van de bbq
De karamelachtige smaak van ahornsiroop past goed bij de gegrilde ananas van de bbq.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de gember en het limoensap met de ahornsiroop in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en houd warm.
Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder de harde kern. Gril ca. 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Leg op een schaal en schenk de warme siroop erover. Garneer met het limoenrasp en de kokos.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.
Gegrilde ananas van de bbq
De karamelachtige smaak van ahornsiroop past goed bij de gegrilde ananas van de bbq.
nagerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de gember en het limoensap met de ahornsiroop in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en houd warm.
Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder de harde kern. Gril ca. 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Leg op een schaal en schenk de warme siroop erover. Garneer met het limoenrasp en de kokos.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g verse gember
1 limoen
100 ml ahornsiroop
1 ananas
1 el AH biologisch kokosrasp
Dit heb je nodig
barbecue