Ananas met honing en tijm van de BBQ van Hugo Kennis
Na een zwoele BBQ-zomeravond is dit friszoete toetje van de BBQ alles wat je wil. De gegrilde ananas gaat perfect samen met de frisse crème fraîche met limoen, maar je kan deze ook vervangen door (slagroom)ijs!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de tijm fijn of ris de blaadjes van de takjes en meng door de honing. Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder eventueel de harde kern. Gril ca. 12 min. op de barbecue tot goudbruin en gekarameliseerd. Bestrijk met de tijm-honing. Keer halverwege. Kijk uit dat de bladeren geen vlam vatten op de barbecue.
Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers de helft uit. Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 1 tl -sap (per 4 ananas). Snijd de ananas los van de schil in blokjes en serveer met de limoen-crème fraîche.
Ananas met honing en tijm van de BBQ van Hugo Kennis
Na een zwoele BBQ-zomeravond is dit friszoete toetje van de BBQ alles wat je wil. De gegrilde ananas gaat perfect samen met de frisse crème fraîche met limoen, maar je kan deze ook vervangen door (slagroom)ijs!
null personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de tijm fijn of ris de blaadjes van de takjes en meng door de honing. Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder eventueel de harde kern. Gril ca. 12 min. op de barbecue tot goudbruin en gekarameliseerd. Bestrijk met de tijm-honing. Keer halverwege. Kijk uit dat de bladeren geen vlam vatten op de barbecue.
Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers de helft uit. Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 1 tl -sap (per 4 ananas). Snijd de ananas los van de schil in blokjes en serveer met de limoen-crème fraîche.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7½ g tijm
4 el honing
1 ananas
1 limoen
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
barbecue