Spiesen van ananas met kaneel
Aan de slag
Schil van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In kom sinaasappelrasp, sinaasappelsap, honing en kaneel door elkaar kloppen. Elke plak ananas in 3 stukken snijden en harde kern verwijderen. Stukken ananas door marinade scheppen en op kamertemperatuur 20 min. marineren. Af en toe omscheppen. Stukken ananas laten uitlekken en marinade opvangen. Telkens 3 stukken ananas op 2 geweekte prikkers rijgen. Opgevangen marinade in schaaltje schenken en crème fraîche erdoor kloppen. Spiesen en sausje tot gebruik in koelkast bewaren.
Spiesen op ingevet rooster aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spiesen over vier borden verdelen en marinadesausje erover lepelen. Bestrooien met amandelschaafsel en direct serveren.
Spiesen van ananas met kaneel
nagerecht
null personen
245 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In kom sinaasappelrasp, sinaasappelsap, honing en kaneel door elkaar kloppen. Elke plak ananas in 3 stukken snijden en harde kern verwijderen. Stukken ananas door marinade scheppen en op kamertemperatuur 20 min. marineren. Af en toe omscheppen. Stukken ananas laten uitlekken en marinade opvangen. Telkens 3 stukken ananas op 2 geweekte prikkers rijgen. Opgevangen marinade in schaaltje schenken en crème fraîche erdoor kloppen. Spiesen en sausje tot gebruik in koelkast bewaren.
Spiesen op ingevet rooster aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spiesen over vier borden verdelen en marinadesausje erover lepelen. Bestrooien met amandelschaafsel en direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ sinaasappel
1 eetlepel vloeibare
1 theelepel kaneelpoeder
4 dikke plakken ananas
125 ml crème fraîche
4 eetlepels amandelschaafsel
Dit heb je nodig
satéstokjes
barbecue