Ananas met vanilleroom en tijm
bewaar
bewaar

Ananas met vanilleroom en tijm

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de bovenkant en een plakje van de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in de lengte in vieren. Verwijder de schil en snijd de harde kern weg. Bestrijk de ananaskwarten dun met olie en bewaar ze afgedekt op een koele plek (niet in de koelkast). Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe de slagroom in een kannetje en roer het vanillemerg, de vanillesuiker en de tijm erdoor. Bewaar de vanilleroom afgedekt in de koelkast.

Leg de ananaskwarten op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze 6-8 minuten; draai regelmatig zodat aan alle kanten een mooi grillmotief ontstaat. Leg de ananas op vier borden en schenk er een beetje koude vanilleroom over. Geef de rest van de room apart erbij.

algemeenBewaar de hele ananas niet in de koelkast, maar op de fruitschaal. Ananas bederft snel in de koelkast en verliest bovendien veel smaak bij de lage temperatuur.

Ananas grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:30 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ananas met vanilleroom en tijm

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig