Geroosterde ananas met kaneelijs
Als de kolen dan toch gloeien, dan maken we ook het toetje op de barbecue.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de schil van de ananas, snijd de ananas in 8 parten en verwijder de harde kern. Meng de vanillesuiker en basterdsuiker. Schep de ananas hierin om. Laat afgedekt 1 uur staan. Schep tussendoor een paar keer om. Laat de ananas boven het suikermengsel een beetje uitlekken en bewaar het suikermengsel. Rijg de ananas aan de barbecuepennen.
Rooster de ananas 10 min. op de barbecue. Keer regelmatig en schep er af en toe wat van het suikermengsel over. Doe dit voorzichtig, zodat er niet te veel op de kolen van de barbecue druipt. Serveer de gegrilde ananas met het kaneelijs. Serveer direct.
Geroosterde ananas met kaneelijs
Als de kolen dan toch gloeien, dan maken we ook het toetje op de barbecue.
nagerecht
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de schil van de ananas, snijd de ananas in 8 parten en verwijder de harde kern. Meng de vanillesuiker en basterdsuiker. Schep de ananas hierin om. Laat afgedekt 1 uur staan. Schep tussendoor een paar keer om. Laat de ananas boven het suikermengsel een beetje uitlekken en bewaar het suikermengsel. Rijg de ananas aan de barbecuepennen.
Rooster de ananas 10 min. op de barbecue. Keer regelmatig en schep er af en toe wat van het suikermengsel over. Doe dit voorzichtig, zodat er niet te veel op de kolen van de barbecue druipt. Serveer de gegrilde ananas met het kaneelijs. Serveer direct.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ananas
3 zakjes vanillesuiker
2 el witte basterdsuiker
4 bollen kaneelijs
Dit heb je nodig
barbecue
barbecuepennen of houten spiesen (30 min. geweekt in water)