Chocoladetruffels met chili en tijm
bewaar
bewaar

Chocoladetruffels met chili en tijm

25 min. bereiden / 5 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de slagroom met het vanillemerg op laag vuur. Zodra de slagroom warm wordt, laat je de stukjes chocolade er een voor een al roerend in smelten. Draai het vuur uit. Roer de chilipoederen de melk met een garde goed door het chocolademengsel. Klop het mengsel tot het romig van textuur wordt. Schenk het chocolademengsel in een lage bak en zet deze in de koelkast. Laat het minstens 5 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven. Meng de tijmblaadjes met de cacao en verdeel dit over een bord. Vul een beker met heet water en doop hier een meloenbolletjeslepel of 2 theelepels in. Zet de meloenbolletjeslepel in de harde chocolade en haal hem erdoor tot zich een bolletje vormt. Of schep met een theelepel een bergje chocolade en druk die met de andere theelepel aan tot een bolletje. Leg de bolletjes chocolade op het cacao-tijmmengsel en rol ze voorzichtig om, totdat ze rondom bedekt zijn.

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocoladetruffels met chili en tijm

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig