Ananasbavarois
Ieder diner verdient een knallend eind, toch? Deze ananasbavarois met vanille en steranijs steelt geheid de show.
Aan de slag
Week de gelatine in koud water. Splits ondertussen 1 ei (per 6 personen, het eiwit wordt niet gebruikt). Doe de dooier met de rest van de eieren en de suiker in een hittebestendige kom. Verhit au bain-Marie terwijl je met de handmixer de eieren in 5 min. schuimig klopt. Haal de kom van de pan en blijf kloppen tot het eimengsel is afgekoeld.
Doe de gelatine met het water in een kleine steelpan en verwarm tot de gelatine is opgelost. Zorg ervoor dat het niet kookt. Roer de gelatine met een garde door het eimengsel.
Klop de slagroom lobbig en spatel erdoor. Verdeel het bavaroismengsel over de kommetjes, dek af en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd ondertussen de ananas fijn. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de ananas, het vanillemerg, de steranijs en rietsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en laat afkoelen in een kom.
Dompel de vormpjes kort in heet water, ga met een mesje langs de rand en stort de bavarois op bordjes. Verdeel de gekonfijte ananas erover.
Ananasbavarois
Ieder diner verdient een knallend eind, toch? Deze ananasbavarois met vanille en steranijs steelt geheid de show.
nagerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Week de gelatine in koud water. Splits ondertussen 1 ei (per 6 personen, het eiwit wordt niet gebruikt). Doe de dooier met de rest van de eieren en de suiker in een hittebestendige kom. Verhit au bain-Marie terwijl je met de handmixer de eieren in 5 min. schuimig klopt. Haal de kom van de pan en blijf kloppen tot het eimengsel is afgekoeld.
Doe de gelatine met het water in een kleine steelpan en verwarm tot de gelatine is opgelost. Zorg ervoor dat het niet kookt. Roer de gelatine met een garde door het eimengsel.
Klop de slagroom lobbig en spatel erdoor. Verdeel het bavaroismengsel over de kommetjes, dek af en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd ondertussen de ananas fijn. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de ananas, het vanillemerg, de steranijs en rietsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en laat afkoelen in een kom.
Dompel de vormpjes kort in heet water, ga met een mesje langs de rand en stort de bavarois op bordjes. Verdeel de gekonfijte ananas erover.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
5 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
4 el kraanwater
400 ml verse slagroom
600 g koelverse hele ananas
½ vanillestokje
1 steranijs
130 g rietsuiker
Dit heb je nodig
handmixer
kopjes of kommetjes (Ø 8 cm, hoogte 4 cm)