Panna cotta classica
Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room' in het Italiaans. Het nagerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Italië en kent verschillende variaties met fruit, chocolade, nootjes of karamel.
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg en stokje samen met de suiker en slagroom toe aan een steelpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Verwarm al roerend 10 min. op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet meer kookt.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de warme room. Roer door totdat de gelatine helemaal opgelost is. Verwijder het vanillestokje. Meng de vanilleroom nogmaals door en verdeel over de vormpjes. Zet minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast.
Neem de vormpjes uit de koelkast en houd de onderkant van de glaasjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke panna cotta op een bord. Serveer direct.
Panna cotta maken
Instructievideo - 04:18 min.
Panna cotta classica
Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room' in het Italiaans. Het nagerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Italië en kent verschillende variaties met fruit, chocolade, nootjes of karamel.
nagerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg en stokje samen met de suiker en slagroom toe aan een steelpan en verwarm tot net onder het kookpunt. Verwarm al roerend 10 min. op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet meer kookt.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de warme room. Roer door totdat de gelatine helemaal opgelost is. Verwijder het vanillestokje. Meng de vanilleroom nogmaals door en verdeel over de vormpjes. Zet minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast.
Neem de vormpjes uit de koelkast en houd de onderkant van de glaasjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke panna cotta op een bord. Serveer direct.
combinatietip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
50 g fijne kristalsuiker
500 ml verse slagroom
3 blaadjes gelatine
Dit heb je nodig
glaasjes