Kokos panna cotta
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het stokje, de merg, slagroom, kokosmelk en suiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Neem het roommengsel van het vuur en laat iets afkoelen. Verwijder het vanillestokje met een schuimspaan. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Los de gelatine al roerend op en voeg de helft van het kokos toe. Verdeel de room over 4 openingen van de muffinvorm en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
Duw de panna cotta's uit de muffinvorm en bestrooi met de rest van het kokos.
Panna cotta maken
Instructievideo - 04:18 min.
Kokos panna cotta
nagerecht
null personen
280 kcal
25 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het stokje, de merg, slagroom, kokosmelk en suiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Neem het roommengsel van het vuur en laat iets afkoelen. Verwijder het vanillestokje met een schuimspaan. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Los de gelatine al roerend op en voeg de helft van het kokos toe. Verdeel de room over 4 openingen van de muffinvorm en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
Duw de panna cotta's uit de muffinvorm en bestrooi met de rest van het kokos.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
200 ml slagroom light
200 ml kokosmelk
3 el kristalsuiker
3 blaadjes gelatine
55 g gemalen kokos
Dit heb je nodig
vershoudfolie
muffinvorm met 6 holten