Panna cotta met cantuccinikruim
bewaar
bewaar

Panna cotta met cantuccinikruim

Panna cotta kun je makkelijk van tevoren maken. Op de dag zelf zorg je voor de finishing touch en presenteer je het op een mooi bord en tadaa!

20 min. bereiden / 4 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het halve vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.

Verwarm de slagroom met het vanillestokje en -merg, de melk en suiker in een pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Dit duurt ca. 5 min. Let op: het mengsel mag heet worden, maar niet koken. Zet het vuur uit en verwijder het halve vanillestokje. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.

Knijp de gelatine uit en roer het door het warme roommengsel. Controleer of alle gelatine goed is opgelost. Giet het mengsel in de glaasjes. Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken. Laat de panna cotta afkoelen, dek ze af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Doe vlak voor het serveren de cantuccini in een schone theedoek. Vouw deze dicht en sla er met een zwaar voorwerp op (zoals een deegroller of koekenpan) om de koekjes te verkruimelen. Bestrooi de panna cotta met het cantuccunikruim en serveer.

combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
bereidingstipJe kunt de panna cotta 1 dag van tevoren maken t/m stap 3. Bestrooi pas vlak voor het serveren met de cantuccini.
combinatietipWijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panna cotta met cantuccinikruim

Panna cotta kun je makkelijk van tevoren maken. Op de dag zelf zorg je voor de finishing touch en presenteer je het op een mooi bord en tadaa!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig