Panna cotta met cantuccinikruim
Panna cotta kun je makkelijk van tevoren maken. Op de dag zelf zorg je voor de finishing touch en presenteer je het op een mooi bord en tadaa!
Aan de slag
Snijd het halve vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Verwarm de slagroom met het vanillestokje en -merg, de melk en suiker in een pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Dit duurt ca. 5 min. Let op: het mengsel mag heet worden, maar niet koken. Zet het vuur uit en verwijder het halve vanillestokje. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
Knijp de gelatine uit en roer het door het warme roommengsel. Controleer of alle gelatine goed is opgelost. Giet het mengsel in de glaasjes. Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken. Laat de panna cotta afkoelen, dek ze af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Doe vlak voor het serveren de cantuccini in een schone theedoek. Vouw deze dicht en sla er met een zwaar voorwerp op (zoals een deegroller of koekenpan) om de koekjes te verkruimelen. Bestrooi de panna cotta met het cantuccunikruim en serveer.
Panna cotta met cantuccinikruim
Panna cotta kun je makkelijk van tevoren maken. Op de dag zelf zorg je voor de finishing touch en presenteer je het op een mooi bord en tadaa!
nagerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Snijd het halve vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Verwarm de slagroom met het vanillestokje en -merg, de melk en suiker in een pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Dit duurt ca. 5 min. Let op: het mengsel mag heet worden, maar niet koken. Zet het vuur uit en verwijder het halve vanillestokje. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
Knijp de gelatine uit en roer het door het warme roommengsel. Controleer of alle gelatine goed is opgelost. Giet het mengsel in de glaasjes. Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken. Laat de panna cotta afkoelen, dek ze af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Doe vlak voor het serveren de cantuccini in een schone theedoek. Vouw deze dicht en sla er met een zwaar voorwerp op (zoals een deegroller of koekenpan) om de koekjes te verkruimelen. Bestrooi de panna cotta met het cantuccunikruim en serveer.
combinatietip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ vanillestokje
150 ml verse slagroom
150 ml volle melk
50 g kristalsuiker
1½ blaadje gelatine
50 g cantuccini
Dit heb je nodig
schenkkan
glaasjes (150-175 ml)
vershoudfolie