Straciatella panna cotta
Een toetje waar iedereen blij van wordt.
Aan de slag
Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg samen met het leeggeschraapte stokje toe aan de room. Houd de room 15 min. tegen de kook aan en verwijder dan het stokje. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en voeg toe aan de nog warme room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat de room vervolgens 30 min. afkoelen.
Hak ondertussen 3/5 van de chocolade in kleine stukjes. Voeg toe aan de afgekoelde, iets ingedikte room en roer er snel door, zodat de chocolade niet smelt. Schenk de stracciatellaroom in de timbaalvormpjes of koffiekopjes. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Neem de panna cotta’s uit de koelkast en houd de vormpjes even in een bakje warm water. Stort vervolgens elke panna cotta op een bordje. Schaaf de rest van de chocolade erover.
Panna cotta maken
Instructievideo - 04:18 min.
Straciatella panna cotta
Een toetje waar iedereen blij van wordt.
nagerecht
null personen
615 kcal
35 min. bereiden
270 min. wachten
Aan de slag
Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg samen met het leeggeschraapte stokje toe aan de room. Houd de room 15 min. tegen de kook aan en verwijder dan het stokje. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en voeg toe aan de nog warme room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat de room vervolgens 30 min. afkoelen.
Hak ondertussen 3/5 van de chocolade in kleine stukjes. Voeg toe aan de afgekoelde, iets ingedikte room en roer er snel door, zodat de chocolade niet smelt. Schenk de stracciatellaroom in de timbaalvormpjes of koffiekopjes. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Neem de panna cotta’s uit de koelkast en houd de vormpjes even in een bakje warm water. Stort vervolgens elke panna cotta op een bordje. Schaaf de rest van de chocolade erover.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml verse slagroom
1 vanillestokje
50 g fijne kristalsuiker
4 blaadjes witte gelatine
100 g chocolade extra puur 70%
Dit heb je nodig
timbaalvormpjes of koffiekopjes