Straciatella panna cotta
bewaar
bewaar

Straciatella panna cotta

Een toetje waar iedereen blij van wordt.

35 min. bereiden / 4 uur 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg samen met het leeggeschraapte stokje toe aan de room. Houd de room 15 min. tegen de kook aan en verwijder dan het stokje. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur.

Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en voeg toe aan de nog warme room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat de room vervolgens 30 min. afkoelen.

Hak ondertussen 3/5 van de chocolade in kleine stukjes. Voeg toe aan de afgekoelde, iets ingedikte room en roer er snel door, zodat de chocolade niet smelt. Schenk de stracciatellaroom in de timbaalvormpjes of koffiekopjes. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Neem de panna cotta’s uit de koelkast en houd de vormpjes even in een bakje warm water. Stort vervolgens elke panna cotta op een bordje. Schaaf de rest van de chocolade erover.

bewaartipJe kunt de panna cotta maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Panna cotta maken

Instructievideo - 04:18 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Straciatella panna cotta

Een toetje waar iedereen blij van wordt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig