Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst
bewaar
bewaar

Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst

Bijzonder! Gefrituurde geitenkaas als voorgerecht.

25 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Zet 3 kommetjes klaar en zorg ervoor dat je je handen kunt wassen. Roer in het eerste kommetje de bloem, tijm (of za’atar) en het zout door elkaar. Kluts in de tweede kom de eieren met een snufje zout en roer in de derde kom het broodkruim en de sesamzaadjes door elkaar.

Hussel de kaasjes door de gekruide bloem, haal ze door het ei en rol ze door het broodkruimmengsel om ze een egaal jasje te geven.

Verhit een laag olie in een diepe pan met dikke bodem, maar vul hem niet meer dan voor een derde, zodat de olie voldoende ruimte heeft om te bruisen. Verhit hem tot 175 °C, gooi er een stukje brood in om de temperatuur te testen: het brood moet in ongeveer 2 min. goudbruin zijn. Bak de kaasbolletjes in porties, zodat er voldoende ruimte is om ze gelijkmatig bruin te laten worden. Schep ze wanneer ze goudbruin zijn met een schuimspaan uit het vet en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken terwijl je de rest bakt.

Serveer ze warm of koud, op een bedje van reepjes komkommer, gesnipperde muntblaadjes en geroosterde pistachenoten (of walnoten).

algemeenBron: Comptoir Libanais, Tony Kitous en Dan Lepard

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst

Bijzonder! Gefrituurde geitenkaas als voorgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig