Speltsalade met granaatappel en za’atar
Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees.
Aan de slag
Kook de spelt gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min.
Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de spelt. Rasp de gele schil van de citroen boven de speltsalade en pers de vrucht uit. Voeg 3 el citroensap toe. Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege.
Leg de gegrilde kaas op de spelt en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes. Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Speltsalade met granaatappel en za’atar
Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spelt gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min.
Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de spelt. Rasp de gele schil van de citroen boven de speltsalade en pers de vrucht uit. Voeg 3 el citroensap toe. Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege.
Leg de gegrilde kaas op de spelt en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes. Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g AH Biologisch spelt
1 aubergine
1 ui
4 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
2 tl za'atar kruidenmix
½ tl zout
1 citroen
225 g halloumi kaas
120 g verse granaatappelpitjes
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan