Halloumi fries
Frietjes ván kaas!? Dat kun je echt wel het beste van 2 werelden noemen.
Aan de slag
Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper. Snijd de koriander grof. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in frites van ½ cm breed. Meng de za’atar met de bloem en rol de halloumi-frites erdoor.
Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de halloumi-frites in delen in 1-2 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de halloumi-frites over een schaal en verdeel een deel van de yoghurt en de koriander, granaatappelpitjes en pompoenpitten erover. Serveer de rest van de yoghurt erbij.
Halloumi fries
Instructievideo - 00:34 min.
Halloumi fries
Frietjes ván kaas!? Dat kun je echt wel het beste van 2 werelden noemen.
bijgerecht
null porties
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper. Snijd de koriander grof. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in frites van ½ cm breed. Meng de za’atar met de bloem en rol de halloumi-frites erdoor.
Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de halloumi-frites in delen in 1-2 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de halloumi-frites over een schaal en verdeel een deel van de yoghurt en de koriander, granaatappelpitjes en pompoenpitten erover. Serveer de rest van de yoghurt erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g yoghurt
1 el mayonaise
5 g verse koriander
450 g halloumi kaas
50 g tarwebloem
½ el za'atar kruidenmix
750 ml arachideolie
50 g verse granaatappelpitjes
2 el pompoenpitten